The fluffy kitch fusion free knitting cardigan

 


Το πρώτο diy project της χρονιάς 2021 είναι μια πλεκτή ζακέτα.

Είναι μια αυτοσχέδια χειροποίητη πλεκτή ζακέτα με βελόνες,που ταιριάζει στη νέα εποχή.

Την ονόμασα the fluffy kitch fusion free knitting cardigan.

 Αντιπροσωπεύει τη νέα εποχή για τους εξής λόγους:

 1. Aνακύκλωσα + χρησιμοποίησα περισσεύματα από παλιά πλεξίματα, έτσι δεν αγόρασα υλικά, οικονομία και ανακύκλωση στην πρώτη γραμμή.

2. Ξεκίνησα να πλέκω δίχως σχέδιο, δίχως μέτρημα κανένα, δίχως σχέδιο κανένα. Ζούμε σε μια εποχή που τα σχέδια ανατρέπονται κάθε στιγμή και καλά θα κάνουμε να εξασκήσουμε το μυαλό μας στον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη δημιουργικότητα.

3. Το μόνο που διάλεξα είναι τα χρώματα, έτσι πλέκω τις αποχρώσεις του μωβ και ροζ. Μωβ γιατί είναι το χρώμα της διανόησης, είναι το χρώμα που αντιπροσωπεύει το τρίτο μας μάτι, την μαγεία, τον διαίσθηση. Η εποχή επιτάσσει να αναπτύξουμε την διαίσθηση μας, να δούμε πίσω από τις λέξεις, να ξυπνήσουμε τις βαθιές αξίες και οράματα, να κάνουμε μαγικά, να εμπιστευτούμε την διαίσθηση μας. Ροζ γιατί είναι χρώμα της τρυφερότητας, της συμπόνιας, της θηλυκότητας, της ηρεμίας, των χαμηλών τόνων, της αγκαλιάς. Γιατί η εποχή θέλει εσωστρέφεια από τη μια για να ανακαλύψουμε τον βαθύτερο εαυτό μας κι από την άλλη ουσιαστική εξωστρέφεια και ενσυναίσθηση, να αγκαλιάσουμε την ανάγκη του διπλανού μας.

4. Είναι fusion,  είναι φτιαγμένη  από διαφορετικά είδη νημάτων, χρωμάτων, υφής γιατί καλούμαστε να φτιάξουμε μια νέα ζωή, μια νέα κοινωνία που αντέχει το σπασμένο, το παράταιρο, το διαφορετικό, που καταφέρνει όλα αυτά τα κομμάτια να τα ενώσει και να τα κάνει Ένα!  

5. Είναι fluffy σαν safe blanket για να μας αγκαλιάζει σαν ζέστη ηλιαχτίδα στις δυσκολίες της εποχής που ζούμε.  

6. Είναι κιτς για να μας επιτρέψει να εκφράσουμε ελεύθερα χωρίς κανόνες που μας επιτάσσουν άλλοι, για να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να είναι ο εαυτός μας χωρίς κανένα δισταγμό.

7. Είναι φτιαγμένη χωρίς μεζούρα για να αφήσουμε το σώμα και το μυαλό να επικοινωνήσουν, να νιώσουν το ένα τις  διαστάσεις του άλλου από ένστικτο και διαίσθηση μόνο, δίχως αριθμούς.

Είναι το πρώτο πρότζεκτ της χρονιάς μου και καθόλου δεν με αφορά αν θα αρέσει στους άλλους ή αν ταιριάζει στα πρότυπα της μόδας για μένα είναι μια ολόκληρη κοσμοθεωρία.

2021, είμαι έτοιμη για τη νέα εποχή σου.

2 σχόλια:

Θέλουμε την γνώμη σας!