Επιστολή για τους φίλους μας

Αγαπητοί φίλοι,
η φετινή χρονιά, όλοι το ξέρετε, είναι πολύ παράξενη. Αν μέχρι τώρα δεν ξέραμε τι θα ξημερώσει αύριο, τώρα πια είναι σχεδόν αδύνατον να προβλέψουμε, πόσο μάλλον να προγραμματίσουμε.

Όμως η ζωή συνεχίζεται όσο παράξενα ή δυσάρεστα κι αν μας φέρνει.

Είμαστε κι εμείς στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε το πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021, κάπως αμήχανα, δεν το κρύβω, αφού ήμασταν κλειστά για 6 μήνες, και τώρα είναι σαν ν’ ανοίγεις το παράθυρο το πρωί και να σου έρχεται η ηλιαχτίδα στο μάτι.

Έτσι λοιπόν ξεκινώ με μια ιδιότροπη αισιοδοξία κι ό,τι θέλει ας κατεβάσει.
> Μόνο τακτικά εβδομαδιαία τμήματα και όχι εκδηλώσεις ΣΚ.
> Κάθε μέρα ένα μόνο τμήμα.
> Κάθε τμήμα μέχρι έξι άτομα, είτε είναι ενήλικες είτε παιδιά.
> Σταματάμε τη διοργάνωση πάρτι, μέχρι νεωτέρας.

Φέτος θα προγραμματίσουμε μόνο τακτικά τμήματα κι όχι αυτοτελή εργαστήρια (όσον αφορά τα παιδιά). Έτσι ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε να λειτουργούμε με ασφάλεια, με βάση τα μέτρα που ανακοινώνει το Υπουργείο Υγείας κάθε φορά. Αναρωτιέμαι πώς θα είναι οι παιδικές ομάδες χωρίς αγκαλιές.

Ο χώρος θα είναι πάντα αποστειρωμένος και τα εργαλεία καθαρά και έτοιμα για κάθε παιδί από πριν, δηλαδή δεν θα μοιράζονται τα εργαλεία τους. Θα τηρούνται οι αποστάσεις, ανά δύο μέτρα, πράγμα που στο σχολείο δεν μπορεί να γίνει ούτε για αστείο.

Οι γονείς θ’ αφήνουν τα παιδιά στην πόρτα –για τους γνωστούς λόγους- και δεν θα εισέρχονται στον χώρο. Αγαπημένες μου μανούλες γι’ αυτή τη χρονιά θα στερηθούμε το κους κους,

Για εσάς που μας γνωρίσατε από τα αυτοτελή εργαστήρια και τα υποστηρίξατε με τη συμμετοχή σας. Σας προτρέπω να ενταχτείτε σ’ ένα από τα τμήματα μας, γιατί η ποιότητα των κατασκευών και της ραπτικής θα είναι στο ίδιο επίπεδο και ακόμη καλύτερα, αν σκεφτείτε πως θα είναι σε ομάδες των 6 παιδιών.

Προτείνουμε δυο μέρες για αρχή και θα προσθέσουμε κι άλλα τμήματα, ανάλογα με τη ζήτηση.

Θα δουλέψουμε με ακόμη πιο προσωπική επαφή, εξατομικευμένη μάθηση, ηρεμία, ασφάλεια.
Μη διστάσετε λοιπόν.

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να βρεθούμε ξανά με δημιουργική και ανανεωμένη διάθεση.
Με αγάπη, Νέλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θέλουμε την γνώμη σας!